Oficjalne oświadczenie Åre 2019

Kluczowy partner PRINOTH stanowił podstawę przygotowań w Åre 2019

Możliwie najlepsze warunki dla najlepszych sportowców na świecie to główna misja Åre 2019. Dzięki doskonałemu wsparciu ze strony PRINOTH, jednego z wiodących producentów ratraków na świecie, warunki w Åre 2019 były doskonałą bazą, która zapewniła dobre warunki stoku pomimo trudnej pogody.

Ratraki śnieżne PRINOTH znane na całym świecie i kojarzą się z najnowocześniejszą technologią w zakresie ratrakowania i pojazdów gąsienicowych. W branży narciarskiej PRINOTH to synonim doskonałej wydajności, efektywności i niezawodność.

Komitet organizacyjny Åre 2019 roku wykorzystał 17 ratraków PRINOTH, a w tym 11 ratraków windowych i 6 ratraków z kabinami pasażerskimi. Ponadto PRINOTH zapewnił w Åre, także wsparcie techniczne z pomocą kilku serwisantów i operatorów, w pełni zintegrowanych z organizacją stoków Åre 2019.

Chociaż zespół Åre, w tym SkiStar, zorganizował ponad 100 imprez Pucharu Świata FIS, pomoc PRINOTH rozszerzona została także do przygotowania programu treningowego dla zespołu SkiStar w Åre.

Prace na stoku przygotowawcze do Mistrzostw są prowadzone przez SkiStar, jednego z dwóch właścicieli komitetu organizacyjnego Åre 2019, a także sponsora Mistrzostwa Świata. Pracując razem, dział sportów Åre 2019 i SkiStar zaplanowali i wykonali skrupulatny plan produkcji śniegu, przygotowania podłoża, kształtowania, projektowania końcowych elementów.

Dzięki doskonałym warunkom pogodowym panującym w Åre przez cały styczeń, podstawowe przygotowania stoków odbyły się w niemalże idealnych warunkach. Załoga Åre 2019 była bardzo zadowolona ze wsparcia PRINOTH w kluczowym momencie przygotowań stoków.

- Cieszymy się pełnym wsparciem firmy PRINOTH pod kątem ratraków, serwisantów i operatorów. Byłoby ciężko przeprowadzić te Mistrzostwa bez tak fachowej pomocy. W pełnie doceniamy zaangażowanie PRINOTH, powiedział Dag Tjernberg, odpowiedzialny za śnieg i stoki w SkiStar Åre.

Przygotowanie podłoża otrzymało niekwestionowane aprobaty od decyzenta FIS - Toma Johnston podczas oficjalnej kontroli śniegu w dniu 21 stycznia. Pokrywa śnieżna i jakość zostały uznane za doskonałe.

Pomimo, iż przygotowanie było doskonałe i chwalone przez przedstawicieli FIS, trudne warunki pogodowe podczas zawodów sprawiły, że załoga i komitet orgnizacyjny zostały poddane niezwykle trudnemu testowi. Intensywne opady śniegu spowodowały ogromne ilości pracy, polegających na usuwaniu go z głównych tras. Dzięki doskonałemu przygotowaniu podłoża oraz wsparciu PRINOTH zespół Åre 2019 był w stanie zapewnić dobre warunki stoku pomimo trudnej pogody.

- Jesteśmy bardzo wdzięczni za wsparcie PRINOTH dla zespołu SkiStar i Åre 2019. To niezwykle kompetentne osoby zapewniające fachową obsługę naszego zespołu, nie wspominając o wysokiej jakości swoich produktów, powiedział Anders Sundqvist, dyrektor sportowy w Åre 2019, który dodał:

– Jednak największe podziękowania należą się naszej wspaniałej ekipy narciarskiej z setkami ochotników, którzy codziennie, od ponad dwóch tygodni, stale usuwają śnieg i pomagając nam utrzymać stoki w doskonałej formie.

Cały artykuł autorstwa Åre 2019 w >> link